Fit blijven

Stappenplan in beweging blijven

Vergeleken met vorig jaar bewegen we 40% minder. Volgens pensioenuitvoerder Befrank bewegen zelfs 33% helemaal niet. Er zijn altijd wel mensen die niet bewegen maar het percentage wat niet meer beweegt is gestegen met 8%. Er komen steeds meer onderzoeken naar voren waarbij wordt aangegeven dat bewegen essentieel is voor de gezondheid. Tijd voor verandering dus.

Stappenplan

  1. Pas als eerste je routines aan. Wen jezelf aan dat je elk half uur in beweging komt. Wat je gaat doen als beweging kan je de dag door variĆ«ren. van oefenprogramma’s zijn zoals workouts tot het uitvoeren van ‘nuttige’ handelingen zoals printjes halen. Varieer de bewegingen bv in spiertraining, rekkingen en conditie of cardio (cardio trainen kan al door bv 5 keer de trap op en af te gaan).
  2. tijdens de lunchpauze een frisse neus halen of een stukje gaan fietsen.
  3. Organiseer zelf of doe mee aan een dagelijks ‘online sportklasje”. leuk om met vrienden of collega’s te doen.
  4. Rond je werkdag bewegend af. het maakt niet uit hoe. het kan zijn dat je fietsend of lopend van en naar je werk gaat. maar het kan ook zijn dat je eerst een ommetje maakt voordat je naar huis gaat of wanneer je net bent thuis gekomen.
  5. Wees eerlijk tegen jezelf. Lukt het niet uit jezelf, kijk of een app je misschien kan stimuleren om in beweging te komen. dit kan een stappenteller app zijn, of Ommetje. Maar er zijn ook genoeg workouts app die je kunnen stimuleren om in beweging te komen.

Veel succes en plezier in het bewegen!

Auteur

mboogerd@arboogerd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tips fitter zitten

mei 21, 2021